MOS

6.11.2012

KA Moutstraat BrusselLeerlingen hebben, i.k.v. het vak wetenschappelijk werk, tekstjes over plastiek zakjes doorgestuurd naar het MOS-team in Brussel (Milieuzorg Op School). Aan de inzending was een prijs verbonden: een bon van Oxfam Wereldwinkel, ter waarde van 25 euro. Deze prijs hebben onze leerlingen dubbel en dik verdiend! Gefeliciteerd, Jaime, Nabiha, Jawahir en Mae.

Het tekstje van Jaime is uiteindelijk ook op de website van MOS gekomen. 

Het Majestueuze Leven van een Rebelse Plastiek Zak 

Mijn leven begon in een supermarkt waar ik aan een klein en schattig meisje werd gegeven. Mijn favoriete herinneringen met de mens komen uit deze periode. Na deze plezierige tijd werd ik op straat gegooid. 

Maar ik was niet triestig, ik was boos! Ik hield van dit meisje maar ze gooide me op straat alsof ik niks was. Nadien vocht ik voor de rechten van plastiek zakken en andere plastieke wezens. Ik deed mee aan het beroemde protest tegen het feit dat de mens ons beschouwde als monsters. Dit protest kreeg de naam ”plastiek boom”. plastiek boom Monster 
Maar de politie betrapte me en gooide me in de gevangenis.Nadien mocht ik nooit nog het land binnen komen. Na mijn verbanning probeerden de mensen om me te doden met hun grote ovens. Dit zijn mijn slechtste herinneringen. Ik verliet het land en woonde in een vluchtelingenkamp voor meerdere jaren. Het leven daar was ellendig. Daarom verliet ik het kamp en ging naar de zee om toe te treden tot een kolonie van plastiek. In de zee zag ik veel andere moedige zakken maar ook veel tragedies. Na veel pijn en moeilijkheden kwam ik aan in de kolonie. Ik was eindelijk in mijn echte habitat. Hoera!

 

Nalezen kan via http://inzoomenopafval.blogspot.be/